Konzorcijum koji predvodi ORCA dobio institucioni grant od REC Srbija

U okviru «Programa podrške civilnom društvu za zaštitu životne sredine (CSOnnect)» izabrano je jedanaest (11) organizacija civilnog društva koje će koristiti finansijska sredstva institucionalnih grantova.

Na javni konkurs za dodelu institucionalnih grantova pristiglo je ukupno sto četrdeset i šest (146) izjava zainteresovanosti. Nakon inicijalne selekcije izabrano je šezdeset pet (65) konzorcijuma organizacija civilnog društva koje su pozvane da podnesu pune aplikacije za grantove. Evaluaciona komisija od šest (6) nezavisnih eksperata ocenila je u daljem procesu selekcije četrdeset i šest (46) pristiglih aplikacija, a nakon intervjua sa potencijalnim dobitnicima, izabrala jedanaest (11) organizacija kojima će biti dodeljena finansijska sredstva.

Ukupan fond CSOnnect Programa od 800,000 evra namenjen je direktnoj finansijskoj podršci organizacijama davanjem nepovratnih finansijskih sredstava (u dva poziva biće dodeljeno po 400,000 evra). Konkursom definisan maksimalni pojedinačni iznos granta bio je 45,000 evra. U selekciji predloga pristiglih u okviru javnog konkursa, komisija se trudila da prepozna liderske organizacije civilnog društva koje imaju zagovaračke kapacitete i koje okupljaju oko sebe kvalitetne mreže OCD-ova, ali i organizacije koje jasno i nedvosmisleno mogu da budu kredibilni partneri institucijama Republike Srbije i Evropske unije vezano za Pregovaračku grupu 27.

Ruralni centar sova je deo konzorcijuma koji predvodi ORCA i sa nestrpljenjem očekujemo realizaciju projektnih aktivnosti. O detaljima uskoro

više informacija na linku

http://serbia.rec.org/news/28/23/Izabrane-organizacije-civilnog-drustva-dobitnice-institucionalnih-grantova.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.