ERASMUS + programi

Dana 20.12.2016 u Novom Sadu, Matija Milković je ispred ruralnog centra Sova učestvovao u treningu za pripremu projekata mobilnosti za mlade programa Erazmus+, sa ciljem pripreme organizacija i institucija iz Srbije za pisanje i podnošenje KA1 projekata mobilnosti u okviru omladinske komponente prvog Nacionalnog poziva Programa Erazmus+ EU za 2017. godinu. 

Grupa za mlade Fondacije Tempus je bila  organizovator za jednodnevne treninge posvećene razvoju predloga projekata u okviru Ključne aktivnosti 1 (KA1) Mobilnost mladih (Omladinske razmene i Evropski volonterski servis).

Treninzi su namenjeni predstavnicima organizacija civilnog društva, institucija, kancelarija za mlade i drugim akterima iz Srbije koje planiraju da konkurišu za projekte mobilnosti u okviru KA1 Mobilnost mladih početkom 2017. godine.

Ciljevi treninga su bili :

  • unaprediti znanje učesnika o mogućnostima Nacionalnog poziva za predaju projekata u okviru omladinske komponente Programa Erazmus+ EU za 2017. godinu;
  • unaprediti znanje učesnika o detaljima i procedurama za podnošenje projekata u okviru KA1 Mobilnost mladih (Omladinske razmene i Evropski volonterski servis);
  • upoznati učesnike sa specifičnostima projektne dokumentacije u okviru KA1 Mobilnost mladih;
  • upoznati učesnike sa procedurom pisanja budžeta u okviru KA1 Mobilnost mladih.

Pored trenigna u Novo Sadu, Fondacija Tempus će organizaovati još dva treninga i to :

  • 22. decembar (četvrtak) – Niš, od 11 do 18 časova;
  • 27. decembar (utorak) – Beograd, od 10 do 17 časova.

Jedan od strateških ciljeva RC Sova je rad sa mladim u ruralnim područjima, povećanje aktivizma, mobilnosti  i radnog angažovanja mladih.

Detaljnije o programu na sledećem linku 

http://erasmusplus.rs/nacionalni-poziv-erazmus-plus-projekti-2017/ 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.