ALTER projekat – nacionalnog dijaloga o LEADER-u i lokalnom razvoju vođenim zajednicom (CLLD),

април 4, 2017 mcvijanovic Vesti

Dana 4.4.2017. godine u Beogradu organizovana je radionica u okviru programa ALTER na temu nacionalnog dijaloga o LEADERu i lokalnom razvoju vodjenim zajednicom (CLLD). Cilj radionice bio je upoznavanje relevatnih aktera lokalnog razvoja sa   planiranim aktivnostima Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine u podršci implementaciji LEADER pristupa s jednestrane, a sa druge strane imali smo priliku da iznesemo svoje utiske , sugestije i predloge na implementaciju i podršku realizaciji LEADER metodologije da bi  na što kvaltetniji način odgovorila potrebama lokalnih zajednice i civilnog društva. 

U prvom delo imali smo priliku da cujemo predstavnika ministarstva Ljiljana Simić koja je zadužena za programiranje mera ruralnog razvoja koja je najabila više stepeni program razvoja i to prvo analiza stanja na terenu, identifikacija šta ima gde, druga faza zajednički rad na razvoju pravilika i treća faza podrška do kraja godine sa različitim pristupom za postojeća partnerstva i novo formirana. 

U radnom delu iznele smo analizu stanja LAGova i partnerstava u Srbiji da bi nastavku se upoznali sa stanjem i razvojem LAGova u Sloveniji, Makedoniji, Latviji i Estoniji. 

Veoma koristan sastanak i prestavlja bitan korak u daljem razvoju mere i pokazuje dobar signal da Ministarstvo zajednički programira i planira načim implementacije adekvatne mere.

fotografije na linku 

https://www.facebook.com/cvijadin/posts/10211828113194380?pnref=story

 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.