Konsultativni proces o izmenama i dopunama Uredbe o finansiranju udruženja

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, poziva zainteresovane predstavnike/ce organizacija civilnog društva da učestvuju u on-lajn konsulativnom procesu povodom teksta nacrta Uredbe o izmenama i dopunama Uredbe o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja, koji se sprovodi u periodu od 1. do 15. septembra 2017. godine.

Izmene i dopune Uredbe o o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja sprovode se u skladu sa aktivnostima iz Akcionog plana za sprovođenje Strategije za borbu protiv korupcije za period 2013 – 2018. godine, kao i Akcionog plana za Sprovođenje inicijative Partnerstvo za otovorenu upravu za period 2016 – 2017. godine.

Predloge, sugestije i primedbe potrebno je uneti u Obrazac za dostavljanje komentara na tekst nacrta Uredbe i dostaviti na adresu: office@civilnodrustvo.gov.rs do 15. septembra 2017. godine.

Nakon okončanja elektronskih konsultacija, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave će analizirati sve pristigle primedbe, predloge i sugestije, a izveštaj o konsultativnom procesu biće objavljen na internet prezentacijama Ministarstva www.mduls.gov.rs i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom www.civilnodrustvo.gov.rs.

Ruralni centar sova dao je komentar na član 9 i stav 4 i predložio stav 5 koji se odnosi na pribavljanje dokaza o sufinansiranja ili kofinansiranja projekata odnosno izjavu o duplom finansiranju ukoliko je projekat 100 % finansiran od donatora. 

Što se tiče  stva pet insistiramo na tome da isplata sredstava bude 15 dana od potpisivanja ugovora sa donatorom, i da namenska sredstva ne mogu biti predmet rebalansa buedzeta

tekst nacrta uredbe i obrazac za komentare možete naći na stranici  u prilogu 

 

http://civilnodrustvo.gov.rs/vest/konsultativni-proces-o-izmenama-i-dopunama-uredbe-o-finansiranju-udru%C5%BEenja.37.html?newsId=839 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.