ECO- wet projekat

октобар 14, 2017 mcvijanovic Vesti

Dana 12. oktobra 2017. godine, sa početkom u 10.30 časova, u prostorijama Vizitorskog centra  SRP Zasavica iodr\ana je uvodna radionica  projekta “EcoWet  – Procena ekosistemskih usluga močvarnih ekosistema u prekograničnom području Hrvatska – Srbija“, koji sprovodi Pokret gorana Sremske Mitrovice, Organizacija za zaštitu prirode i okoliša „Zeleni Osijek“, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i Javna ustanova Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrednostima na području Osiječko-baranjske županije .

Cilj radionice bio je upoznavanje predstavnika upravljača zaštićenih prirodnih dobara, lokalne samouprave,  ustanova koje se bave zaštitom prirode i nevladinih organizacija koje deluju u  prekograničnom području Hrvatske i Srbije,  sa ciljevima i planiranim aktivnostima projekta, kao i potencijalom ekosistemskih usluga prekograničnog područja.  Osim toga, radionica će biti prilika za uspostavljanje kontakata i razmenu iskustava predstavnika navedenih sektora iz Hrvatske i Srbije.

Ruralni centar sova je posebno zainteresovan za razvijanje ekosistemskih usluga i kroz nas sttateski dokument smo predvideli razvslugoj usluga koji ce doprineti odrzivosti organizacije. 

https://www.facebook.com/ruralni.centar.sova/videos/1951617628459192/ 

detaljnije o projektu mozete pronaci na linku 

http://www.zasavica.org.rs/2017/projekat-ecowet-procena-ekosistemskih-usluga-mocvarnih-ekosistema-u-prekogranicnom-podrucju-hrvatska-srbija/


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.