Zelena Ekonomija

Organizacije U mreži i Grupa za analizu i kreiranje javnih politika u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizuju međunarodnu konferenciju Green Economy Congress, koja će se održati u Beogradu od četvrtka, 02. novembra 2017. godine, u Privrednoj komori Srbije, sa početkom u 09.00h. Učesnici će imati priliku da čuju neke od regionalnih lidera u ekonomiji, preduzetništvu, inovacijama i nauci, zaštiti životne sredine. Konferencija je otvorena za donosice odluka, predstavnike lokalnih samouprava, preduzetnike, stručnjake, akademsku javnost, studente koji studiraju programe iz oblast održivog razvoja, kao i druge pojedince i udruženja koji se interesuju za temu zelene ekonomije. 

Zelena ekonomija je jedan od inovativnih koncepcija koji je holistički u svojoj formi – generiše razvoj i poštuje regionalni i globalni ekosistem, rezultira socijalnim blagostanjem i jednakošću, dok značajno smanjuje ekološki rizik i pritisak na prirodne resurse.

U okviru Green Economy Congress, biće organizovan i Green Economy Fair, sajam start – up kompanija iz Srbije i regiona, koji će u formi speed dating-a predstaviti učesnicima svoje preduzetničke ideje i inspirisati ih da i oni pokrenu svoj biznis iz oblasti zelene ekonomije. Sajam je podržan od strane Impact HUB iz Beograda.

Teme na ovogodišnjem Kongresu će biti:

 
Cirkularna ekonomija: Promena poslovnih modela i podsticaj sistemskog pristupa u ekonomiji
Zelena transformacija: inovacije i nauka kao put ka zelenoj transformaciji
Ekonomska decentralizacija: uloga malih i srednjih preduzeća u zelenoj ekonomiji
Žene u zelenoj ekonomiji: priče o uspehu
Redefinisanje ekonomije: promena proizvodnje a ne klimatske promene 
Zelena kupovina: uloga zelenih javnih nabavki

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.