Praćenje sprovođenja programa ekonomskih reformi i programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike.

децембар 20, 2017 mcvijanovic Vesti

Predstavnici RC SOVA će uzete učešće u konferenciji – Praćenje sprovođenja programa ekonomskih reformi i programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike. Na konferenciji će biti razgovora o platformi za praćenje ERP-a i ESRP-a i biće obavljene konsultacije Ministarstva finansija sa predstavnicima NKEU u vezi sa Programom ekonomskih reformi 2018-2020.

***

Ministar finansija Dušan Vujović, Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
Zoran Đorđević i menadžer Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Ivan Sekulović, zajedno sa predstavnicima civilnog društva okupljenim u Nacionalnom konventu o Evropskoj uniji (NKEU) (Evropski pokret, Centar za evropske politke, NALED i Fondacija Centar za demokratiju), 12. septembra o.g. potpisali su Platformu za praćenje sprovođenja primene programa ekonomskih reformi (ERP) i Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike (ESRP) u procesu
evropskih integracija.

CILj PLATFORME je uspostavljanje delotvornog dijaloga Vlade Republike
Srbije sa civilnim društvom u Republici Srbiji o sprovođenju najznačajnijih reformskih mera za ekonomski i društveni razvoj Republike Srbije sadržanim u odgovarajućim oblastima ERP i ESRP.

U pilot fazi Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju finansijski je podržao organizacije potpisnice za sprovođenje aktivnosti koje su u skladu sa definisanim ciljevima.

 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.