Sadnica za maturante – Zeleni Karavan

Postovani Prijatelji
 
Dana 29.03.2019. godine, predstavnici učenika završnih razreda su posaditi po jednu sadnicu u školskom dvorištu, u znak sećanja na dane provedene tokom školovanja. Podržimo ovu akciju, koja je postala tradicionalna i obogatimo školsko dvorište zelenilom. Darodavac stabala je Ruralni centar “Sova” iz Sremske Mitrovice. Ispred škole akciju vode nastavnici Dukić Dimitrije i Vuletić Branislav. Svako drvo imasvoju posvetu, učenici odlaze, uspomene i stabla ostaju da svedoče o jednoj generaciji. Jubilarna godina škole i nova generacija koja stasava, želimo im puno uspeha u nastavku školovanja i profesionalnog angažovanja! – reako je ispred skole profesor Branislav Vuletic 
 
Ruralni Centar Sova u okviru projekta NAGE – Zagovaranje za zelenu ekonomiju koji sprovodia Balkanska mreza za ruralni razvoj, uz akciju sadjenja upoznao je učenike sa projektnom ciljevima, aktivnositama, principa zelene ekonomije, zagovaranja, kao i bitnoscu da se pređe sa linerne na cirkularnu ekonomiju. Učenicima i nastavnicima je podeljen informativni promotivni materijal sa projekta. 
 
Razlog zasto smo se odlučili da ponovimo sadjenje lezi u tome da su sve sadnice koje smo prehtodnih godina sadili u skolskim dvoristima  održavane i predstavljaju znacajna staništa za ptice i skromno doprinose smanjenju CO2 u nasoj lokalnoj zajednici. 
 
Zahvaljujemo se kako prethodnim donatorima, sadasnjim i buducim koji će nam omoguciti da svaki maturantski razred posadi bar jednu sadnicu i da svoj doprinos ozelenjavanju grada. 
 
Pozivamo sve zainteresovane privatne i javne donatora ukoliko su zainteresovani da podrže nasu aciju Sadnice za maturante da nas kontaktiraju i da zajedno iskordinsemo akciju tokom proleca. 
 
Hvala medijima koji prate i promovisu Rad Ruralnog Centra Sova i  Cirkularnu ekonomiju. 
 
 

 
 
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.