UVOD U JAVNO ZAGOVARANJE I METOD STRATEŠKE EFEKTIVNOSTI

21 маја, 2019 mcvijanovic Vesti

Cilj i metodologija treninga
Trening “Uvod u javno zagovaranje i metod strateške efektivnosti” ima za cilj da ojača kapacitete organizacija civilnog društva u sprovođenju akcija javnog zagovaranja. Ovaj trening će učesnike pripremiti da planiraju i obavljaju svoje aktivnosti pravovremeno i na strateški orijentisan način, da imaju u vidu uticaj ključnih aktera, kao i da uzmu u obzir sve posledice (kako pozitivne, tako i negativne) koraka koje preduzimaju tokom procesa javnog zagovaranja.
Trening se sastoji iz dva dela. U prvom delu – uvodu u javno zagovaranje – učesnici se upoznaju sa osnovama i značajem koncepata poput promena, poruka, istraživanja i važnosti podataka za proces javnog zagovaranja. Na drugom delu treninga, učesnici će se baviti osnovama metoda “Strateške efektivnosti” koji je razvijen od strane američke organizacije New Tactics in Human Rights i koji nevladine organizacije uspešno upotrebljavaju širom sveta.
Svrha treninga
1. Učesnici su upoznati sa osnovim principima javnog zagovaranja i ključnim elementima
strateškog planiranja u javnom zagovaranju
2. Učesnicima su predstavljeni primeri inovativnog javnog zagovaranja u drugim zemljama
u regionu i svetu
3. Učesnicima su dati instrumenti koji ih osposobljavaju da primenjuju inovativne veštine u
svojim strategijama javnog zagovaranja i planiranja.

Projekat “Aktivni građani-bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju” je trogodišnja inicijativa pokrenuta sa ciljem da unapredi prakse javnog zagovaranja u civilnom društvu, prakse koje zastupaju interese lokalnih zajednica i aktivno uključuju građane u svoj rad. Projekat je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a realizuju ga Beogradska otvorena škola i saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost (BFPE) i Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN) Srbija .

Udruženje Ruralni centar sova je dobilo programsku podršku u okviru ovog programa.

 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.