Ekološke radionice u MZ Blok B

U popodnenim satima dana 25.11.2015. godine u prostorijam mesne zajednice Blok B, održane su ekološke radionice u organizacijie Ekološkog kluba grada Sremska Mitrovica i Ruralnog Centra Sova.

Ekološki klub grada Sremska Mitrovica imao je obavezu da u okviru projekta “Case for 0 waste” finansiranog od strane EU, kroz program prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija, održi evaluacioni radionicu za lica koja su preduzela kompostere, dok su članovi RC SOVA predstavili aktuelne projekte.

Prvi deo radionice se odnosi na razgovor sa korisnicima kompostera, razmena iskustva. Posebno raduje podatak da su komposteri u funkciji i da im je posebno drago jer u dosadašnjem periodu nisu znali šta da rade sa lisćem, Razjaščene su pojedine nedoumice uz projekciju filma Zelene ackije / partnera iz Hrvtske na projektu, / Kompostiranje u kućnim uslovima.

U drugom delu radionice Marko Cvijanovič upoznao je prisutne sa tekučim projektima Ruralnog centra sova

Valorizacija biodiverziteta grada Sremska Mitrovica u funkciji ruralnog razvoja – podržanog od Fonda za promociju nauke

Valorizacija biodiverziteta u funciji održaivog ruralnog razvoja  u  Unapređenje zaštite leptira kao osnov ruralnog razvoja  podrđanih od Gradske uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove  grada Sremska Mitrovica

Unapređenje zaštite sova – podržanog od Pokrajinskog sekretarijata za urbaniza, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Predtavljene su brošure, edukativni materijali i uz projekciju filma “Mi i osptele ptice” i “zaštita sova” Mihajlo stanković je odrđao prezentaciju “Zmije Sremske Mitrovice”. Prezentaciju su pratili knzervirani uzorci zmija uhvaćeni tokom višedecenskog istraživanja.

Za kraj uz prigodan koktel najavaljen je nastavak radionica po osnovim školama u urbanom i ruralnom području Sremske Mitrovice.

5   2

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.