Poseta Etno selu Vrdnička kula i Lugarnica

децембар 5, 2015 mcvijanovic Vesti

Prilikom povratka iz Novoga Sada ka Mitrovici Kolega Nikola Nikšić i ja smo se odlučili za alternativno put ka kući i tom prilikom smo posetili dva koncepta razvoja turizma. Prvi Vrdnička kula – etno selo, kompleks koji se gradi, a već sada prima turiste, i Lugarnicu Mala remeta, Etno zdanje koje pleni toplinom, Da ne bude zabune i favorizovanja jednog ili drugog tipa, za lokalni razvoj potrebna su oba objekta sa svojim specifičnostima i pristupom.  Veliki kompleks koji se gradi ima u pripmremi vinski podrum sa vinama koja se vezuju za podrućje Srema. Kada to bude spremno jedva čekam da ponovo posetimo. Za sada odlična sala, podrum, teresa i 10 apartmanskih bungalova, dečije igralište, bazen sa ribicama i odlično osoblje. Pohvale.

U ovom trenutku u skladu sa projektom koji trenutno razvijamo interesantnije nam domaćinstvo u Maloj Remeti – Lugarnica koje vodi Ljiljana Dudukovic-Jovanovic, sam prostor odiše toplinom kako Ljilja reče pravljeno je za uživanje porodice pa je tek onda preraslo u etno zdanje. Sobe sa mini kuhinjom i savršenim kupatilma, kreveti da se možeš da se odmoriš.  Lokacija i stalni radovi da se unapredi područje. I naravno meni posebno drago pogled na par orlova mišara koja nas je pozdravi sa neba kao znak da smo na pravom mestu u pravo vreme. Da ne skrenomo sa teme, hrana više nego ukusna, specijalitet domaća kobasica, i uz sve što je bilo savršeno istakuo bih orasnice.

Još jedan razlog zašto dajemo u ovom trenutno prednost etno zdanju je okupljanje lokalnih aktera u funkciju zajedničkog razvoja lokalne zajednice, što je upravo i tema predstojećeg projekta koji realizujujemo i jednog koji razvijaamo.

Priznajem lepše reči su iz pera Nikole Nikšića Klaster  Sveti Dimitrije ali jednostavno utisak je bio takav da sam morao da ga podelim,

i za kraj lokalnom održivom razvoju su potrebna oba objekta za razvoj zajednice.

13 11

DSC_5232 19

 

 

Marko Cvijanović

 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.