Pčelari fruške gore

Udruženje „Pčelari Fruške gore“ Grgurevci, pune dve godine egzistira na privrednoj mapi Vojvodine. Osnovano je krajem 2012.godine na inicijativu grupe mladih entuzijasta,poklonika prirode i vrsnih poznavalaca lekovitih svojstava pčelinjih proizvoda, sa ciljem bržeg razvoja poljoprivrede kroz pčelarstvo,ruralnog razvoja,kao i unapređenja zaštite životne sredine i promocije turističkih sadržaja u malim sredinama na području Grada Sremska Mitrovica.
Udruženje je član Saveza pčelarskih organizacija Srbije.
Sedište udruženja „Pčelari Fruške gore“ je u Grgurevcima- malom,pitomom mestu na južnim padinama Fruške gore i danas broji preko sto članova.Uglavnom su to mladi proizvođači meda registrovanih poljoprivrednih gazdinstava,sa sremskomitrovačkog područja,ali i drugih mesta uz Frušku goru,diljem Srema i Vojvodine.
Kao stalni član Saveza pčelarskih organizacija Srbije,ovo Udruženje istrajno je u nameri da maksimalno iskoristi prirodne potencijale koje ima i u tom smislu, novoformirani projektni tim ima zadatak da se posveti izradi i implementaciji raznolikih projektnih aktivnosti i time doprinese još bržem,sadržajnijem i zdravijem napretku i razvoju malih seoskih sredina,a koje vežu priroda,pčele,med…

Udruženi hoćemo i možemo više!
Pčelari Fruške gore – bolje već danas !

Kontakt – http://pcelarifruskegore.com/

udruzenjepcelarifruskegore@yahoo.com