European Rural Manifesto

Marko Cvijanovic, predsednik Ruralnog Centra Sova je kao član Mreže za ruralni razvoj zajedno sa Draganom Raoganovićem (predsednikom Mreže), Snezanom Jovanović, Slobodanom Ljubojevićem i Aleksandom Gvozdićem da od 4 – 7 novembra 2015 kao član delegacije Srbije učestvuje na Ruralnom parlamentu 2015 godine. Tom prilikom dali smo svoj doprinos razvoju i finalizaciji Manifesta ruralnog razvoja Evrope, upznali se sa dobrim primerima prakse ruralnog razvoja u Asutriji / Nemačkoj i Češkoj, razmenili iskustva i uspostavili nove knotakte.

Prvi dan EU parlamenta protekao je u jeku upoznavanja primera dobre praske i to u obilsku grana Lina i nacionalnog parka Kalklpen, koji obuhvata područje severnih Alpa. Osnovne karakteriste su veliki pečinski sistem, ogromno staninište bukove šume, prisustvo strižibube Rosalina alpina, IPA područje – brojne crne žune i srednji deltići, brojno stanište za dnevne leptire kao i uspešna reintrodukcija risa.

Drugi dan bio je rezervisan sa rad na Manifestu u radnim grupama i finalni treći dan zajedničkoj radionici oko finailizacije teksa, Micheal Dover i Vanessa Halhead su moderirali skupom i doveli do usvajanja Manifesta 2015.

U prilogu se naliza Manifesto i saopštenje za medije . 2

European Rural Parliament 2015 – press release – final

European Rural Manifesto 2015 final

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.