PET nije Smeće

Program zamisljen da pokrije više oblasti u ruralnom području i obradi ih sa aspekta socioekonomskog ekološkog uz principe zelene ekonomije. Program nije zamisljen kao jednokratni projekat podružan od jednog donatora, nego kao ciklični dok ne postane samoodrživ i da osobe koje angažujemo počnu da mogu da žive od toga (bez donatora). Ideja je stvaranje kooperacije izmedju privrednih subjeka u ruralnom razvoju, običnog stanovništva – poljoprivrednih proizvođača i ili pružalaca usluga sa radno sposobnim osobama sa invaliditetom. Pri čemu ćemo uz našu apsolutnu logistiku raditi na prevenciji dospevanja pre svega PET ambalaže, zatim limenki i staklene ambalaže u životnu sredinu gde joj nije mesto.

Aspekti – ruralni – ciljano radimo u ruralnom području Sremske Mitrovice

Sociekonomski – podržavamo i mi kao organizacija a i lokalna zajednica osobe sa invaliditetom u radnom angažovanju i mogučnosti da zarada platu, ostvare pravo na zravstveno osiguranje i pokriju penziono, i da ne budu “teret” nego aktivan radni član porodice. Princip Svi volimo da radimo.

Ekološki – direktno doprinosimo sprečavanju zagađenja životne sredine i delujemo na to da pravimo malo zamajce ruralnog razvoja, da priroda bude čista, smanjimo karbonski otisak, promovišemo zaštićena prirodna dobra i čistu prirodu.

Princip zelene ekonomije – trudimo se na da što manjem prostoru – lokaloj zajednici odradimo mrežu koja će pomoći naše prijetelje da odrade svoj radni dan i zarade platu a uz to umesto da smeće završi gde ne treba zavrtimo ciklus reciklaže i sirovinu usmerimo na operatera. Smanjimo troškove govoriva i efekat staklene bašte, da sto manje se baca i da transport bude zajednički i na lokalnoj zajednici.

Do sada program prepoznao BOS kroz programsku podršku aktivni građani gde smo stekli znanja i veštine o zagovaračkom procesu, i na kraju zahvalnicu za inicijativu , zatim Gradska uprava za poljoprivredu i zaštitu životne sredine gde smo dobili sredstva da kupimo prese i uradimo bazično informisanje, odna Nacionalna služba za zapošljavanje koja je obezbedlila sredstva za plate 4 meseca za 5 angažovanih lica i preko 10 privatnih subjekata koji poržavaju naše aktivnosti, o njima u narednim danima.

Ozvaničavamo početka progam na dan zaštite životne sredine i novozaposlenim sovicama dobrodošlicu u jato, Dobro došli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.