Budžet MPZŽS za 2017. godinu veći za 3,2 milijarde dinara

„Budžet Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine za 2017. godinu iznosiće 43,778 milijardi dinara, što je, u odnosu na ovogodišnji, povećanje od 8,11 odsto, odnosno za 3,284 milijarde dinara“, rekao je danas ministar  poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović na konferenciji za novinare u Vladi Republike Srbije.

Ministar Nedimović je podvukao  da je za subvencije u poljoprivredi opredeljeno je dodatnih 3,284 milijardi, a najveće povećanje budžeta za narednu godinu je u delu podrške investicijama u iznosu od 2,2 milijarde, što je četiri puta više nego ove godine, kada je za to bilo predviđeno oko 520 miliona.

„Budžet Uprave za agrarna plaćanja povećan je za 2,522 milijardi dinara“, naveo je ministar Nedimović i dodao da su za „start up“ planirana tri izvora finansiranja:  iz nacionalnog budžeta biće obezbeđeno 100 miliona dinara, iz Fonda za razvoj više od 120 miliona dinara a treći izvor finansiranja će biti kroz projekat ministarstva i EBRD.

„Budžetom je predviđen iznos od 5.000 dinara po grlu za krave za proizvodnju teladi i one do sada nisu bile u sistemu podsticaja. Za kvalitetne priplodne krmače i neraste uvećani su podsticaji po grlu sa 7.000 na 10.000, dok premije za mleko ostaju sedam dinara po litru a predviđena je i veća podrška pčelarstvu, kroz podsticaje po košnici sa dosadašnjih 600 na 720 dinara“, saopštio je ministar Nedimović.

„Predviđeni su i povraćaji u iznosu do 50 procenata za nabavku novih specijalizovanih traktora za voćarsko-vinogradarsku proizvodnju, kao i 50 procenata za hladnjače i isto toliko  za objekte za preradu, dok su  predviđeni i posebni podsticaji za nabavku opreme i novih priključnih mašina za biljnu i stočarsku proizvodnju u iznosu od 40 do 50 procenata“ rekao je ministar Nedimović.

preduzeto sa sajta MPZŽS 

http://www.mpzzs.gov.rs/budzet-za-2017-godinu-veci-za-32-milijarde-dinara/?lang=lat

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.