Sat za nasu planetu – poveži se sa prirodom

март 23, 2018 mcvijanovic Vesti

Najveća globalna akcija za zaštitu prirode “Sat za našu planetu” održana je 24. marta, simboličnim isključivanjem svetla na sat vremena, od 20:30 do 21:30.
Najveća globalna akcija za zaštitu prirode „Sat za našu planetu“ održana je deseti jubilarni put u Srbiji pod sloganom „Poveži se sa planetom“.

Svetskoj organizaciji za prirodu pridružilo se oko 200 partnera – gradova, opština, javnih ustanova, škola, vrtića, kompanija i organizacija. Simboličnim isključivanjem svetla sat vremena, od 20.30 do 21.30, širom sveta poslata je poruka da svi zajedno moramo pronaći rešenje za održivu budućnost.

 
http://www.wwf.rs/wwf_u_srbiji/sat_za_nasu_planetu/

Udruženje ruralni centar Sova iz Sremske Mitrovice je zajedno sa gradskom upravom za Poljoprivredu i zaštitu životne sredine planiralo da organizuje sat za našu planetu u Sremskoj Miotrovici. 

Na inicijativu Marka Cvijanovića, načelnik uprave se odazvao pozivu i zajedno smo uredili dopis i molbu upravi Za infrastrukturu da isključi struju  u ulicama Sv Dimitrija  i Kralja petra prvog kao i Trgu Ćire Milekića u trajanju od sat vremena. 

Do danas nismo dobili potrvdu o gašenju rasvete, 

Drugi deo aktivnosti će organizovati volonteri RC SOVA, i sprovesti u gradskim parkovima tako što će u vreme kada se ugsi rasveta kartirati dve vrste sova Kukumavku i Ćuka. 

pozivamo sve zaintereosvane da se jave do 16 h u  subotu da bi se organizovali i bili efikasniji na terenu i da se povežemo sa prirodom 

 

Marko Cvijanović koordinator aktivnosti 

 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *