ALTER Mini Grant

Projekat Teritorijalna partnerstva razvojna šansa za sve, završen je finalnom konferencijom u Fruškogorskoj lugarnici u Maloj Remeti, Projekat su realizovali Udruženja Srem Film i Zelena Zasavica, kao mini grant u okiru ALTER projekta  podržanog od strane EU.

Kroz projekat je snimljen film kratke forme u kojima su objašnjeni pojmovi LAG i LEADER i na plastičan način uz saradnji sa članicama pLAG Srem+ i RC SOVA objasne pojmovi, načini i razlozi za osnivanje teritorijalniih parnterstava kao i njihova benefit.

Kroz projekat je održano  20 radionica sa predstavnicima, poljoprivrednihi proizvođača, predstavnika registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, raznih udruženja poljoprivrednih proizvođača, stručnih udruženja, predtavnika privanog sektora, javnog, sektora, turističkih organizacija, Medjuopštinske radne grupe za turizam, i predstavnicima Mreže za ruralni razvoj. Radionice se održane na teritorijma opštine Sremska Mitrovica (Sremskom, Mačvanskom delu ruralnog područja), zatim ruralnom području Iriga i Rume. 

Finalna konferecija je održana u Fruškogorskoj lugarnici Mala remeta, i sastojala se iz radionice sa lokalnim poljpoprivredni proizvođačima,  pa radionica za medije i finalna radionica sa predstavnicima   10 centara   Mreže za ruralni razvoj Srbije. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.